Hurtigruten – Utflykter


Under Din resa med Hurtigruten finns det en rad olika och spännande utflykter att följa med på.
Välj mellan allt i från stadsrundturer, rib-sari, havsörnssafari till kyrkbesök eller varför inte njuta av Norges sköna natur i från en hästrygg? Det finns något för alla!

För mer information om övriga utflykter och priser är ni alltid hjärtligt välkomna att höra av er till oss.

Rekommenderade utflykter:

Geiranger med Trollstigen

Upplev den spektakulära fjorden som finns på Unescos Värdsarvlista. Turen börjar med att man köra upp för Ørneveien där vi får en fantastik utsikt över Geirangerfjorden. Färden går sedan vidare längs det idylliska Eidsdalsvatnet och här tar vi oss över med en färja från Eidsdal till Linge. Ett fotostopp hinner vi också med vid Gudbrandsjuvet innan vi når högfjället.
En av de stora höjdpunkterna under utflykten är när vi tråcklar oss genom elva hårnålsvägar på väg ned för Trollstigen. När vi har kommit ner är det dags för fikapaus innan vi fortsätter till härliga Romsdalsfjorden. Utflykten avslutas i Molde innan vi går ombord på fartyget igen.

Nordkap

Nordkapsplatån sträcker sig 307 meter upp från det kalla Nordishavet. Vår utflykt börjar med en resa genom ett storslaget subarktiskt landskap. Under sommarhalvåret görs det även ett stopp i ett litet sameläger och har man tur kan man få se betande renare.
Nordkap är kontinentens allra yttersta punkt som ligger på 71°N.
Väl uppe på Nordkap finns det ett upplevelsecenter där man kan njuta av en filmvisning som tar Dig
på en resa genom alla fyra årstiderna i ett landskap fyllt av kontraster, magiska ljus och storslagen natur. I nordkapphallen finner Du även en souvenirbutik, historiska utsällningar och Johannes kapellet som väl är värt ett besök med sin unika arkitektur.

Midnattskonsert i Ishavskatedralen

Kom och lyssna till vackra toner av norsk folkmusik, klassiska melodier, psalmer och visor i Kyrkan som är utsmyckad med Europas största glasmosaik. För att komma i rätt stämning tänds det stearinljus och för dig är det bara att luta sig tillbaka och njuta av den fantastiska akustiken som ger dig en unik musikupplevelse. En perfekt avslutning på dagen!

Kontakta oss idag för att boka din resa- och din utflykt!